Det perfekte jeg

Svigermors Cheesecake

Det skal du bruge:

Kiksebund:
– 350 g havrekiks eller digestive-kiks.
– 1,5 tsk kanel.
– 1 nip flagsalt.
– 165 g smeltet smør.

Ostefyld:
– 600 g flødeost natural (ikke light) – stuetempereret.
– 3 æg, – stuetempereret.
– 140 g rørsukker.
– Korn af 1/2 vaniljestang.
– Skal af 1 øko-citron.
– Saft af 1/2 citron.

Cremefraiche-topping:
– 300 g  creme fraiche 18%.
– 40 g flormelis.

Fremgangsmåde:

Kiksebund:
Blend kiksene og bland dem med salt og kanel.
Smelt smørret, og rør det sammen. Du skal bruge en springform, som er 20 cm i bunden. Held kiksemassen i springformen. Det gør ikke noget, kanten ikke er helt skarp, men ca. 7 cm høj.

Forbag kiksebunden ved 180 grader i ca. 10 min.

Ostefyld:
Sørg for, at alle ingredienserne til ostefyldet er stuetempereret, inden du laver fyldet.

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Mas kornene sammen med lidt af rørsukkeret, så vaniljekornene fordeles i sukkeret. Rør flødeost, rørsukker, vaniljekorn og citronskal sammen – den skal ikke piskes, men blot røres sammen (Jeg bruger en dejskraber). Rør æggene i et af gangen – du skal ikke piske, men blot røre til ægget er inkorporeret. Rør til sidst citronsaft i ostemassen.

Hæld ostemassen i den forbagte kiksebund og bag cheesecake i ca. 55 min ved 160 grader rationel ovn. Cheesecake må endelig ikke få for meget, så den skal stadig blævre på midten. Lad kagen hvile et par minutter, mens du rører cremefraiche hopping sammen.

Creme fraiche-topping:
Rør cremefraiche og flormelis sammen, så der ikke er nogle klumper. Hæld forsigtigt på toppen af cheesecaken og jævn med spatel. Bag den yderligere 8 minutter ved 160 grader traditionel ovn.

Sluk ovnen, og åbn overlågen halvt op. Lad cheesecake stå i ovnen med lågen åben. Herefter cheesecake ud af ovnen og lad den hvile i køleskabet i minimum 6 timer.

Mathias, min kæreste, giver denne cheesecake 5 stjerne ud af 5.
Han synes den smager vanvittigt godt. Så den skal prøves.
Den er nem at lave.

Knus Trine <3.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det perfekte jeg